luni, 22 februarie 2010

Ingrijirea femeilor din Grecia Antica

Dupa cum arata si ilustratia de alatri, femeile din Grecia Antica purtau haine destul de vaporoase si finute, din materiale cat mai bune, dupa posibilitatile fiecaruia. Pentru ca tinutele lor lasau sa se vada o buna parte din spate, decolteu, sau maini, se punea mare accent pe ingrijirea pielii. Din diferite uleiuri aromate si fructe sau mirodenii se faceau preparate pentru ingrijirea corporala, iar parul si unghiile se vopseau, grecii lasand in urma primele tratate despre ingrijirea lor.
Machiajul era facut de persoane specializate, in functie de culoarea ochilor si a pielii. Inclusiv matroanele erau machiate frumos, la ei prostitutia facand parte din viata societatii.
Ca si la egipteni si grecii purtau bijuterii. In majoritatea ilustratiilor, femeile grecoaice poarta pe cap tot felul de diademe care mai de care mai complex lucrate, ca niste tiare mai late sau bentite subtiri, in functie de coafura avuta.
Este bine sa admiram si sa retinem particularitati din arta frumusetii femeilor din antichitate pentru ca de la ele putem invata multe lucruri folositoare care si in ziua de azi mai sunt valabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu