duminică, 21 februarie 2010

Putin despre frumusetea egipteana


Voi stiati ca ritualurile de frumusete exista din antichitate, in mormintele din Egipt descoperindu-se adevarate truse de machiaj complexe. Egiptenii bogati foloseau pentru igiena corporala zilnica apa minerala din izvoare si isi aplicau masti pentru exfoliere, dupa care se hidratau cu o combinatie din ulei de masline si alte plante placut mirositare. Tot despre egipteni se mai spune ca faceau bai in lapte.
Machiajul egiptencelor ramane o sursa de inspiratie si in ziua de azi. Pe pleoapa inferioara se trasa o dunga neagra cu khol astfel adancind privirea si scotand in evidenta albul ochilor si irisul inchis la culoare, iar pe pleoapa superioara se aplica o nunata colorata (indeosebi albastru, turcoaz sau verde daca ne luam dupa picturile ramase).
Deasemenea si bijuteriile erau foarte importante in tinutele egiptenilor. O serie de bijuterii care se puneau pe cap, in urechi, la maini sau picioare ori la gat puteau evidentia statutul persoanei respective. Cei care isi permiteau purtau bijuterii din aur (atat barbatii cat si femeile).
Ceea ce mi se pare foarte frumos la egipteni este faptul ca la ei femeia avea drepturi egale cu barbatul si era tratata foarte frumos, iar familia era prilej de relaxare dupa munca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu